torsdag 23 september 2010

Hektisk vecka

Denna vecka har vi verkligen haft å göra. Måndag hade jag en massa ärenden i stan, men det blev en hemmadag istället för regnet öste ner.
Tisdagen spenderades på stan med Jessica och Charlie. Och när Sören kommit hem, åkte jag ner till mamma i Höllviken. Var inte hemma förrän kl nästan var 23.
Onsdag åkte jag och Elias för att hälsa på My och Loui i Helsingborg. När vi kom dit hade My gjort tonfisksallad och medans vi satt och åt den kom vi på att en tur till Helsingør inte hade varit helt fel. Superfint väder så det var inget snack om saken. Vi lastade in oss i bilen och körde ner till båtarna!
Helsingør är ju så underbart mysigt.
Vi kom precis lagom tills båten skulle gå, förra gången vi åkte över åkte vi dom lite större båtarna, men denna gången tog vi den lilla. Det påminde mig om den gamla goda tiden då man tog flygbåtarna över till Danmark!
Båt-turen tog bara 20 minuter, men folk hann verkligen äta sin "silla-macka" och dricka sin öl och gammeldansk. Helt otroligt! Själv hade vi fullt upp att sysselsätta våra små barn. Det var lite annorlunda nu än om vi åkt för nåt år sen. Då hade vi nog garanterat också suttit med en öl eller vin och en snaps!
Väl i Helsingør så gick vi runt på dom mysiga gågatorna och kollade i affärer. Det blev mest inredning och barnkläder vi kollade på, men handlade faktiskt bara ett par byxor till Elias.
(Nä såklart blev det lite godis på båten, kunde inte motstå dom gamla hederliga Pingvinerna. Lakrits på burk ni vet!)

Sedan tog vi båten tillbaka till Helsingborg och det var dax för oss att köra mot Malmö igen efter en underbar dag i Helsingør.

Idag kom mormor (min mamma) och moster (min syster) på besök. Dom skulle med på babysimmet idag och titta på. Elias sprattlar lite mer nu i vattnet och han känns lite mer van nu än han gjorde dom första gångerna. Idag fick han dyka 2 gånger. Första gången gick jättebra, men efter andra dyket blev han faktiskt ledsen. Han var ledsen flera gånger idag, men mestadels av tiden skrattade han och hade roligt.
Han har överhuvudtaget blivit lite mer känslig. Jag tycker faktiskt att han har förändrats rätt mycket på senaste. Han känns mer reserverad mot folk och kan som sagt bli riktigt ledsen för saker och ting.
Det kommer också helt andra ljud ur honom nu, han kan "prata" med saker ibland ( i lite höga toner) och när han vill ha uppmärksamhet eller det är nåt han gillar så säger han "Uh".
Ibland säger han också det lite längre men då är det mer när han sitter med en bok eller så. "Uuuuhhhhh". Han är så söt min lilla snutte!

1 kommentar:

  1. Åh mysigt med Helsingør!! Hoppas att allt är bra med er och vi hinner ses nästa vecka! Kram

    SvaraRadera