måndag 30 augusti 2010

Kaos

Torsdag och fredag var rena kaosen för mig. Hantverkarna ringde från huset och ville att vi skulle komma med en gardrob som ska byggas in i väggen och användas som städskåp i vårt nya hus. De ville gärna ha den dagen efter. hmmmm...
Jag skulle på babysim med Elias kl 16.30 på eftermiddagen och Sören jobbade. Ja vi kom fram till att vi fick sticka till Ikea efter babysimmet (som Elias verkligen gillade, men skriver mer om detta efter nästa sim på torsdag). Men gardroben är 2 meter hög och går inte in i bilen. Såklart kan man fälla sätena med vi har ju barnstolen i bilen. hmmmmm.
Insåg att man kan låna släp på Ikea, Perfekt! Men vi kan ju inte ha släpet stående här över natten i gettot! Dessutom är det inte säkert att det finns nån plats till det. Alltid dåligt med parkeringar här. Så kom jag på att vi kan ställa det hos mamma och pappa i Höllviken, och hämta det innan vi skulle vara i Skegrie och ha genomgång med elektrikern klockan 7.30 på fredagmorgonen! (Ja ni läste rätt, 7.30!! helt galet).
Perfekt. Men nej, vi har ju ingen krok på vår bil. Så vi fick låna mammas bil. Ner till Höllviken efter babysimmet, lämna av Elias hos mamma, ta hennes bil in till Ikea, köpa gardroben, ner med släp och gardrob till Höllviken och hämta Elias. Phuuuuu.
Sen kom nästa projekt, att vara i Skegrie klockan 7.30 fredag morgon!!

Ja, vi brukar vakna tidigt, men att ha en tid klockan 7.30 i Skegrie var en prövning.
Vi kom inte riktigt i tid... lite sena.
Vi var nog inte i Höllviken för att hämta släpet och lämna av Elias förrän klockan var 7.20. Väl i Skegrie hade vi genomgången som tog nästan 2 timmar. Sen skulle vi skruva ihop gardroben, ja ni vet ju säkert alla hur Ikea-grejor kan vara.
Men det gick bra. Sen in till Ikea och lämna släpet och lämna Sören vid tåget för han skulle ju jobba. Klockan var nu ca 11.
Hungrig och stressad körde jag mammas bil ner till Höllviken igen. Allt hade gått bra där, Elias hade roat mamma och varit jätteduktig, bajsat 2 gånger med! hihi
Efter att mamma och jag ätit lite kom jag på att jag inte fått bilnyckeln av Sören! Den var i Sörens ficka i Danmark.
ÅHH NEJ! Det värsta av allt var att vi väntade leverans hem till oss antingen fredag eller måndag av våra duschväggar. Mamma sa att hon kunde ju köra oss hem, men det gick ju inte eftersom bilstolen till Elias var inlåst i vår bil. Men leveransen blev måndag som tur var. Så jag och Elias spenderade fredagen i Höllviken. Pappa körde och hämtade Sören på svågertorp vid 17 och tog med honom till Höllviken. Dom skulle iväg och vi var trötta, så vi körde hem direkt. Hem och laga mat. Phuuu vad trött jag var.

Helgen har gått jättefort, vi har mest varit ute och kollat möbler osv. till huset. Vi behöver ett matbord. Och vi har kollat överallt efter ett snyggt, stort och hyfsat billigt matbord. Inte lätt. Men vi hittade ett som vi bestämde oss att kolla på, så det gjorde vi i söndags. Det var fint, men vi föll, både jag och Sören, direkt för ett annat som stod där.

Det här bordet var det vi åkte för att köpa
Men detta här bordet stal vår uppmärksamhet
Mycket snyggare på riktigt, man ser inte så bra på bilden, men vi beställde detta med 8 stolar.

Jag velade ett tag eftersom det inte är så praktiskt. Svårt att ha nån sittande på gaveln. Men Elias matstol går ändå att ha där, och han har ju än så länge sitt eget lilla bord på matstolen. Sören menar att man faktiskt kan sitta vid gaveln, så det blir han så får sitta där om vi blir många.
Men det är ett riktigt snyggt bord och passar jättebra in i vårt hus, så vi är nöjda!

Idag har jag och Elias varit hemma hela dagen för att vänta på våra duschväggar som skulle komma mellan kl.10-14. Dom kom klockan 16, suck, men man ska inte klaga dom kom iallafall idag! :)

Här kommer lite bilder från huset, det går framåt!






För er som vill veta ungefär hur det kommer se ut när det är färdigt så kolla in länken här.
Huset heter Lyckan funkis vinkel, det finns 2 hus att kolla. Det högra av dom ser man lite bättre hur det kommer se ut. Vi har ju gjort andra val i kök och badrum och valt ett vanligt tak utvändigt. Ja det finns många ändringar, men planlösningen är densamma. Vardagsrum och kök är så fint! Längtar!!

Gonatt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar