fredag 14 januari 2011

På utflykt

Idag var jag och Elias på utflykt hos mormor i Höllviken. Vattenkopporna är snart borta, och han verkar ha kommit lindrigt undan om det nu inte dyker upp fler. Han har bara haft ca 25 stycken små och dom har blivit ruvor jättesnabbt. Vilken tur vi har haft!
Idag har han visat mormor allt han kan och han har snackat en massa. Han pekar och visar och pratar sitt eget lilla språk, men man förstår honom faktiskt. Inte riktigt alltid, men han har olika ljud för olika saker. Och så säger han äpple, nja inte riktigt kasnke men pppphhhhhh betyder äpple. Och bbbbhheeeee betyder banan.
Han kan säga mamma, om man ber honom, men pappa är lite svårare. Det blir ofta papapapapapapapapapapapapapapapapapa.
Sötis.
Men han har också ett himla humör och han testar mig hela tiden. Han vet att han inte får slänga ner muggen när han sitter i matstolen, men han håller den utanför, precis som att han ska slänga den, men då säger jag TA UPP DEN, så gör han det. Och så håller vi på 20 ggr. Han vet också vad Aj aj betyder, men han ignorerar det oftast och säger ajaj själv, men fortsätter med det han gör.
Såhär i efterhand när man sitter och skriver ner det, så är han rätt rolig. Men när man är i situationen och har sagt ajaj, fy och inte röra hela dagen så är man lite trött på det. Och värre lär det ju bli, än sålänge är det ju rätt oskyldigt.
Vi har suttit på golvet hela dagen och lekt, och Elias har varit nöjd såklart! Både jag, mormor och vovvarna på golvet! Han har njutit!
Nu är vi hemma igen och Elias sover gott i sin säng.
Nu ska jag också inta sängläge.
Godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar