onsdag 26 maj 2010

Uppdatering


Jag har insett att jag inte är så bra på att uppdatera min blogg, så får nog ta och bättra mig på detta.
Det är bara så svårt att få tid vid datorn. När busungen sover finns det ju tusen andra saker som ska göras.
Alla dom där "måstena", diska, plocka undan, se till att vi får middag osv. Och lille Elias är alldeles för nyfiken för att sova några längre stunder. Man kan ju missa nåt då!
När väl Søren kommit hem, så kan man glömma datortid. Man får ta kölapp, men det blir aldrig min tur, nästan som på apoteket.
Men nu skiter jag i disken som står och väntar på att bli diskad och skriver lite här istället.

Igår var vi på utförsäljning av barnkläder ute i Limhamn. Lite halvt kaotiskt, men jättekul.
4 tjejer med 4 små barn. Det matades och byttes om vartannat. Men jag tyckte vi tajmade rätt så bra ändå. Det blev lite kläder till lillen såklart. Man kan ju inte låta bli.
Sen blev det lunch på Nama.
Vi invaderade med vagnar och ungar, barnmat och blöjor. Vi tog upp ett helt rum.
Som f.d servitris så vet jag vilken mardröm detta är, och vågar inte ens tänka på vad de tänkte när vi stormade stället!
Och redan lite skamsen över vår invasion så satte Elias mig på en riktig prövning.
Han fick för sig att bajsa.
Ok, inga problem tänkte jag.
Som tur var så var vi ensamma i denna delen av restaurangen, vad vi kallar soffrummet. Där är inrett med fina vita soffor och jag insåg ju att jag inte kunde byta hans blöja i dom. (Restaurangen hade inget skötbord på toaletten) Så det fick bli på golvet.
Tur var väl det för när jag började ta av honom kläderna inser jag att det inte bara var i blöjan, utan överallt. Långt upp på ryggen.
Hur skulle jag få av kläderna utan att smeta ut det överallt? Hur skulle jag få bort det med endast våtservetter? Tankarna for runt i huvudet.
Jag kunde ju knappast bära honom, med bajs överallt, in på toaletten i andra änden av restaurangen för att skölja av honom. Där satt ju folk och åt.
Nä, det var bara att ta tag i det hela i hörnan på golvet.
Av med kläderna och lös det på bästa sätt med våtservetter.
Bodyn åkte i soporna tillsammans med blöjan (utanför restaurangen såklart) och Elias blev ren. Ja så ren som han nu kunde bli, efter att ha använt nästan ett helt paket våtservetter.
Och gissa om han åkte i badet när vi kom hem! :)
Detta var en prövning som jag sent kommer glömma, och kommer nog sättas på prov många fler gånger. Kanske inte bajsprov, för det är jag specialist på vid det här laget, men man vet ju aldrig vad man råkar ut för med en liten skitunge! :)

Idag har vi varit en sväng på stan, och passade på att fika med Evelina och hennes lilla sötis som sov gott i sin vagn.
Min busunge ligger nu och sover, men vaknar nog snart.
Så jag får väl ta tag i den där disken som väntar....



1 kommentar:

  1. haha sitter här med värsta smajlet! Charlie fick nämligen för sig samma sak i helgen! Inte klokt hur... geggigt det kan bli!
    Jag shoppade oxå lite i Limhamn, men drabbades av köp-psykos. Det fanns FÖR mycket att välja på så jag lade ifrån mig allt hela tiden igen.. ångrade mig till höger och vänster. Inte lätt med en budget på 400.. Men det blev lite EjSikkeLej. Å IdaT. Å Katvig. Men inget Molo. Hittade inget i 80...

    SvaraRadera