söndag 18 september 2011

Danskar på besök

Igår hade vi Line, Peter, Frederik, Sophie och en bakfull Maria på besök! Maria var helt grå i huvudet efter bilresan hit, men efter nån timme på soffan så piggnade hon också till:)
Fyyy vet precis hur hon mådde! Inte avundsjuk!

Frederik, Sophie och Elias leker så himla bra tillsammans. Elias älskar att leka med Frederik, och Frederik är så snäll mot Elias. Så roligt att se dom!


Det blev öl, savignon blanc och snacks till förrätt:)
Lite senare grillade Sören kycklingfilé och till det åt vi ugnsrostade potatis och grönsallad med äpple, rostade pinjenötter och valnötter. Till detta min favorit: Amarone.
nam nam på 1 liters flaska! Rekommenderas!
Till dessert åt vi chokladfondant med hallon och persikosalsa och en klick cremefraiche med lemoncurd!:)
Till det drack vi muscato d'Asti.

Aldrig varit nåt stort fan av dessertvin, men detta är sjukligt gott!
Sen blev det kaffe och vi fick även en dans-show av Sophie som hade önskat musiken, Rasmus Seebach!

När klockan var 20.45 tyckte Elias att det räckte med festandet, så han tog Line i handen och drog med henne in på sitt rum. Han pekade att han skulle ner i sin säng. Så Line lyfte i honom. Sen skulle hon hämta hans tiger och " babbisch" och så la han sig ner och ville sova! Hahahaha sötnos!
Jag fick ju ta upp honom igen och ta på honom pyjamasen. Sen sa han gonatt till alla och sov till 9 imorse. Eller ja, jag hörde honom tidigare än så men ignorerade honom. Så blev det tyst igen och vi alla sov till 9. När han vaknade kl 9 så väcks man av att han sitter och pratar eller sjunger i sin däng. Jag hör det genom babyalarmet. Det låter så gulligt! Msn blir ju så glad att vakna så.

Idag var vi hos mormor och morfar i Höllviken och Elias har showat mest hela dan. Han har tippat kottar med sin grävskopa, kört traktor, lekt med hundarna, lekt med lego, bestämt var vi ska sitta och vad vi ska leka med. Sen var vi ute och gick med "Aua" och "tiss" (Anya och Tvix). Elias skulle hålla i kopplet som om han aldrig gjort något annat. Han var så duktig och gick hela vägen och höll i kopplet. Hur har han lärt sig detta?
Det var första gången vi varit ute och gått så!
Och när det kom en bil så stannade han snällt och stod stilla.
Jag är imponerad!

Det var denna helgen det.... Helgerna går alldeles för snabbt! Var tar tiden vägen......?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar